Klinte
-
Strandridaregården och tullhuset i Klintehamn
I Klintehamn hade exportsjöfarten nått stor framgång under 1600-talets andra hälft, utskeppningarna överträffade både Visby och Slites hamnar och bestod i huvudsak av kalk och…
-
Gotländskt Arkiv 1991
Gotländskt Arkiv 1991 har stort fokus på Carl von Linné och hans gotlandsresa under 1700-talet, men du kan också fördjupa dig i Tyra Lundgrens konstnärsskap,…
-
Gotländskt Arkiv 1989
Fördjupa dig i järnålderns glasbägare, marinarkeologi kring sjökatastrofen 1566 – eller varför inte ytterligare en nyupptäckt fornborg? Nedan kan du läsa Gotländskt Arkiv från 1989…
-
Gotländskt Arkiv 1987: Vägen till kulturen på Gotland
Gotländskt Arkiv år 1987 fick formen av en vägvisare för den som vill lära känna Gotlands rika kulturlandskap, historia, bebyggelse och miljö. Här får man…
-
Gotländskt Arkiv 1977
Kanske är du intresserad av Johnny Roosvals stil, ett triumfkrucifix från Ekeby eller en stol från senbarocken? Då är Gotländskt Arkiv 1977 något för dig!…
-
Gotländskt Arkiv 1974
Fördjupa dig i Gotlands Museums medeltida keramik, Ljugarns strandridaregård eller gotländska 1800-talsfotografer i den här utgåvan av Gotländskt Arkiv! Nedan kan du läsa Gotländskt Arkiv…
-
Gotländskt Arkiv 1965
C. G. Brunius – på vilket sätt bidrog han till den gotländska forskningen? Vilka var de gotländska strandridarna? Och K. J. Johansson ger dig en…
-
Gotländskt Arkiv 1962
I Gotländskt Arkiv 1962 kan du förkovra dig i exempelvis bildstenar (bland annat jättestenen från Sanda!), fornnordisk djurornamentik och hur Gotlands sockenindelning kom till. Nedan…
-
Gotländskt Arkiv 1936
“Yttersta domen i Sundre” – vad kan det vara? Och vilka är Lave och Jon, som förekommer i en medeltidsvisa? Det kan du läsa mer…
-
Gotländskt Arkiv 2003: Klenoder
Sedan 1875 har Föreningen Gotlands Fornvänner samlat, vårdat och inte minst visat föremål ur Gotlands enastående rika historia. Ett hundratal föremål har valts ut till…
-
Gotländskt Arkiv 2017: Gotland med konstnärens blick
Det gotländska ljuset har länge lockat konstnärer till ön. I den här boken berättas om konst, konstnärer och konstliv från 1800-talet och framåt.
-
Gotländskt Arkiv 2019: Bordet är dukat
Gotländska mattraditioner och matkultur i bokform! Tio författare låter oss följa med på en matresa som sträcker sig från stenålder till nutida förädling av äldre…
-
Gotlands fossil
Gotland är en skattkammare för den som är intresserad av fossil och geologi. I denna fullspäckade bok lär du dig om Gotlands geologiska historia –…