Sanda
-
Akvareller av Johan Kahl
Veckans föremål från samlingarna, 15 december 2023. Idag får vi möjlighet att njuta av Johan Kahls drömska akvareller med motiv från Gotland under 1800-talets sista…
-
Gotländskt Arkiv 1996
Hur såg det ut på Fårö omkring år 1700? Hur var det borgerliga livet i 1800-talets Visby? Hur såg ett gotländskt brickband ut på medeltiden?…
-
Gotländskt Arkiv 1987: Vägen till kulturen på Gotland
Gotländskt Arkiv år 1987 fick formen av en vägvisare för den som vill lära känna Gotlands rika kulturlandskap, historia, bebyggelse och miljö. Här får man…
-
Gotländskt Arkiv 1986
Du kanske är intresserad av konstnären Edvard Cramér, vad SAMDOK är för någonting eller en vikingatida hamn i Tofta? Då är Gotländskt Arkiv 1986 något…
-
Gotländskt Arkiv 1979
I Gotländskt Arkiv 1979 kan du lära dig mer om till exempel Torsburgsmuren, kalkmålningar i Sanda och vägsystemets framväxt på Gotland! Nedan kan du läsa…
-
Gotländskt Arkiv 1963
Vad är Gotlandsräfsan för något? Vem är Kejsar Henrik i vågskålen? Vad finns det för ortnamnssägner i Hablingbo? Allt detta och mer får du svar…
-
Gotländskt Arkiv 1962
I Gotländskt Arkiv 1962 kan du förkovra dig i exempelvis bildstenar (bland annat jättestenen från Sanda!), fornnordisk djurornamentik och hur Gotlands sockenindelning kom till. Nedan…
-
Gotländskt Arkiv 2003: Klenoder
Sedan 1875 har Föreningen Gotlands Fornvänner samlat, vårdat och inte minst visat föremål ur Gotlands enastående rika historia. Ett hundratal föremål har valts ut till…
-
Gotländskt Arkiv 2017: Gotland med konstnärens blick
Det gotländska ljuset har länge lockat konstnärer till ön. I den här boken berättas om konst, konstnärer och konstliv från 1800-talet och framåt.
-
Här ligger en prins begraven
Erik av Mecklenburg levde under medeltiden och var både prins och sjörövare under sin livstid. Vad har han med Gotland att göra och hur kommer…